Poriadne mi odľahlo, keď Andiamo Gelato prišlo do priestorov OC Optima a nahradilo vtedajšiu nemenovanú cukráreň. Bývalý podnik bol totiž ako päsť na oko – nízka kvalita produktov a príšerná estetická stránka priestoru. Je Andiamo Gelato už lepším reprezentantom pre košické nákupné centrum?

Celoročná jar

Cukráreň púta pozornosť už zvonku svojimi sviežimi farbami. Nemôžem sa ubrániť myšlienkam na dlhotrvajúcu veľkonočnú výzdobu pri pohľade do interiéru – hráškovo-zelená, jemná ružová, kopa kvetinových motívov a zopár plyšových sliepočiek ako dekorácia. Hlavná stena je paradoxne „najsuchšia“ – tvorí ju prúžkovaná tapeta v tlmených červených odtieňoch. Ostatné steny majú zaujímavú štruktúru betónu s istým zamatovým dotykom alebo sú obložené blond drevom. Sú bohato dekorované policami s rastlinami a inými doplnkami, ktoré majú feminínny ráz. Pri dizajne sa asi snažili vyhovieť hlavne nežnejšiemu pohlaviu. Odkaz vidíme aj na veľkých svietiacich paneloch, ktoré nahrádzajú obrazy – sú na nich vyobrazené kvety. Osobne daný prvok nehodnotím veľmi pozitívne – metariálovo to trhá celok. Taktiež som sa nestotožnil s tým bielym plotom, ktorý tvorí maximálne prekážku a dizajnovo priestor nijak neobohacuje. Nábytok je každopádne pekný, ľahký a moderný, rôzne výškové úrovne robia interiér komplexnejším a zaujímavejším. Aj keď to tu nie je na 100%, stále to je sladké, hravé, svieže a príjemné na posedenie.

Raj na sladkosti? Len na zmrzlinu!

Miestne menu je pomerne bohaté – nájdeme tu všemožné koláčiky, zákusky, rôzne druhy zmrzliny, zmrzlinové pralinky a nanuky, poháre či špeciality, ktoré sú vytvorené tak, aby upútali najmenších. Prekvapením pre mňa bola obľúbená brunch pochúťka panini v rôznych príchutiach. Samozrejme tu nájdeme aj nejaké drinky a kávy. Klasiky a sirupmi ochutené počiny – dnes som to stavil na cappuccino. Reprezentantmi sladkostí boli Oreo rez a oriešková zmrzlina.

Kávy tu pripravujú z Lavazzy, čo ma celkom potešilo, lebo som s ňou mal len pozitívne skúsenosti. No, až doteraz. Neviem, či je chyba v barmanovi, alebo tu používajú zlý subžáner – cappuccino bolo nadmerne horké, až štípalo, vôbec nebolo lahodné, krémové a zamatové – to, čo od kávy tohto typu čakáme. Pena si taktiež zaslúžila moje ironické pousmiatie, pretože bola nízka, riedka a nedokázala úspešne čeliť skúške časom. Prejdime na zákusok – Oreo rez. Bol tak krásny, že oči by ho zhĺtli na jeden šup, bohužiaľ ústna dutina s tým mala problém. Napriek tomu, že vyzeral ľahučko a našľahane, jeho konzistencia hovorila o presnom opaku. Neviem, či sa usypalo stužovača, ale bolo to ako kusnúť do masla. Presne tak, jednotlivé krémy bolo treba pred prehltnutím požuť. Plnka tu tvorila 90% zákuska, keďže spodok bolo len keksíkové cesto. Celý zákusok mi ležal dlho v žalúdku a môj tráviaci systém s nim mal kopu práce. Inou pesničkou bola zmrzlina, ktorá patrí medzi moje obľúbené kvôli príjemnej konzistencii a autentickým príchutiam. Kopčeky, ktoré tu dávajú sú celkom veľké, čo zákazníka isto poteší. Môj záver: nabudúce zmrzlinu a nič viac!

Sladký podnik, horký personál

Miestna obsluha nepôsobila veľmi prívetivo, javila sa mi bez záujmu a bez života. Nejaká neverbálna regulácia toku reči by taktiež nezaškodila (napríklad prikývnuť, keď v mysli zaznamenám objednávku).

Hodnotenie:

  • Prostredie: 4/5
  • Káva: 2/5
  • Personál: 3/5
  • Celkovo: 3/5

Stručne povedané, pri dnešnej návšteve som si veľmi nepochutil. Obschnutý a ťažko stráviteľný zákusok a agresívne horké cappuccino isto nie sú highlighty môjho dňa. Rád by som spomenul fakt, že ceny tu nie sú najnižšie, čo mi nezodpovedá kvalite ponúkaných produktov. Ich zmrzliny si však stále nesú vysokú kvalitu a isto ich odporúčam ochutnať.

Andiamo Gelato

Moldavská cesta 32, 040 11 Košice

https://www.google.sk/maps/place/Atrium+Optima/@48.6952884,21.2351141,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x473ee01cd0e3558f:0xfbe71e82328a7b8!8m2!3d48.6952884!4d21.2373028?hl=sk