Keby ste sa vybrali z Piešťan do Hlohovca po ceste II/507, budete prechádzať cez malebnú dedinku Jalšové. Obec Jalšové leží na Dolnom Považí, na výbežku Podunajskej nížiny. Nachádza sa na ľavom brehu Váhu a na západnom okraji Krahulčích vrchov, v podcelku Považského Inovca. Naším cieľom boli Jalšovské chaty = Chata Inovec. Auto sme zaparkovali pri miestnom pohostinstve v dedine a vybrali sme sa po peknom chodníku, ktorý nás viedol cez les do rekreačnej oblasti Jalšovské chaty. Cestou sme stretávali dvojice, rodinky, ale taktiež mamičky s kočíkmi. Ku chatám sa dá dostať autom, na motorke alebo aj bicyklom. No my sme sa rozhodli pre trošku turistiky. Za výhodu považujem, že Jalšovské chaty sú umiestnené v jedinečnom a tichom lesnom prostredí. Toto čarovné miesto vám ponúka prekrásny panoramatický výhľad, turistiku a, samozrejme, relax a oddych. Jalšovské chaty vám okrem iného ponúkajú nekonečný pokoj od rušného sveta.

Veľkým lákadlom pre návštevníkov je počas letných mesiacov slaný bazén s jedinečnou vyhliadkou na okolie. Raritou je, že bazén má nekončiaci okraj a vychutnať si z neho môžete dokonalé výhľady. Voda v bazéne je dostatočne teplá a ako bolo spomenuté, je aj slaná. Bazén nie je veľký, ale na vyšantenie sa určite stačí. My sme v tomto bazéne síce zatiaľ neboli, ale toto miesto má akúsi magickú atmosféru. Vpravo od bazéna je penzión – Chata Inovec, v ktorej je reštaurácia s veľkou letnou terasou. Penzión ponúka ubytovanie v komfortných izbách s moderným zariadením a wellness, ktorý pozostáva z masážnej vírivky, fínskej sauny, sprchy, tropického dažďa a ochladzovacieho vedra. Nad bazénom v kopcovitom teréne objavíte zopár pekných a moderných domčekov, kde sa môžu ubytovať aj väčšie skupiny ľudí. Pri bazéne sa nachádzajú dve ihriská. Pričom v jednom ihrisku je detský domček vhodnejší pre menšie deti a druhé ihrisko zasa disponuje šmykľavkou a hojdačkami. Po zmapovaní areálu sme zašli do chaty Inovec na kávu.

Mimochodom, my sme toto miesto navštívili už dvakrát. Prvýkrát bolo chladnejšie, tak sme sedeli v interiéri reštaurácie a druhýkrát sme sedeli na letnej terase. Výhodou letnej terasy sú nezabudnuteľné scenérie. Keď sme sedeli na letnej terase, bolo veľmi teplo a vtedy sme si dali len kofolu. Kávičku sme tu ochutnali počas chladnejších dní. Útroby reštaurácie sú zariadené pekne v retro štýle. Na prvý pohľad ma zaujali krásne namaľované obrazy s motívom prírody. Steny zdobí prekrásna štukatérska výzdoba, na ktorej si dal očividne pán majster záležať. Na sedenie sme zvolili, takpovediac, kávový kútik s pohodlnou sedačkou, televízorom a krb s drevom. Pokiaľ ste sem prišli za účelom najesť sa, nájdete tu aj jedálenské stoly so stoličkami. Barový pult je menší, ale postačujúci. Na oživenie priestoru použili kvetinovú výzdobu, lucerny, sviečky a iné drobnosti. Miesto, na ktorom sme sa usadili, bolo veľmi pohodlné. V reštaurácii sme sa cítili veľmi dobre.

Jediné, čo by som tomuto miestu vytkla, je ponukový lístok, ktorý mal prvoplánové prevedenie. Z danej ponuky sme si objednali cappuccino za veľmi prijateľnú cenu 1,70€. Kávu sme mali podávanú na striebornom podnose, so sušienkou, cukrom a pohárom vody. Priznám sa, že ma trošku sklamala značka kávy Lavazza, ktorú servírujú. Káva bola silnejšia, ale v konečnom dôsledku bola celkom dobrá. Musím pochváliť aj obsluhu, ktorá bola veľmi ochotná a príjemná. Verím, že keď Jalšovské chaty navštívim nabudúce, pribalím si plavky a vyskúšam ich bezkonkurenčný bazén. No čo, pridáte sa aj vy?

Adresa: Jalšové 209, 92231

Otváracie hodiny sú nasledovné: Podľa sezóny: Pondelok – Streda: Zatvorené, Štv: 11,30 – 20, Pia – So: 11,30 – 21, Ne: 11,30 – 20

Chata Inovec hodnotím: personál = 1-, káva = 2-, prostredie = 2

Chata Inovec celkovo hodnotím známkou 2

Link na Google maps:

https://www.google.com/maps/uv?hl=sk&pb=!1s0x476b51191441536b%3A0x66a2c247dc4981e0!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipM0-tdPZCT5PyrWli3y0mosddfrV8evfJdvzJFj%3Dw213-h160-k-no!5zSmFsxaFvdnNrw6kgY2hhdHkgLSBIxL5hZGHFpSBHb29nbG9t!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipM0-tdPZCT5PyrWli3y0mosddfrV8evfJdvzJFj&sa=X&ved=2ahUKEwiwktWRjojpAhVk6uAKHfcMAHsQoiowE3oECBQQBg