Prevádzkujete bistro s teplými sendvičmi, burgráreň alebo bar s rýchlym občerstvením? Potom určite a často prijímate objednávky na jedlo so sebou. Premýšľali ste niekedy nad tým, ako využiť jednorazové obaly na propagáciu svojej značky? A viete o tom, že vaše obaly, ktoré používate na burgre, môžu zákazníkovi mnohé prezradiť o vašom podnikaní? Prečítajte si, ako predávať jedlo cez ulicu tak, aby bolo vašou najlepšou vizitkou.

Ekologické vrecká, príbory a obaly na burgre

Pri príprave jedla so sebou ho vždy baľte do materiálov, ktoré sú biologicky rozložiteľné, ekologické a nezaťažujú životné prostredie. Na burgre, hranolky alebo kuracie mäso si zvoľte krabičky, kornúty a vedierka z papiera. Ak k jedlu prikladáte príbor, zaistite, nech nie je nikdy plastový. Prečo? Po prvé sa staráte o planétu, čo je veľmi dôležité, a po druhé dávate zákazníkovi najavo, že máte ekologický prístup. Pre zákazníkov vašej reštaurácie je to správa, že si uvedomujete riziká, ktoré súvisia s používaním plastov, a že dávate prednosť riešeniam, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu. Mnohé z nich to určite ocenia a vaša značka bude pôsobiť pozitívnym dojmom.

Dobre zabalené jedlo cez ulicu

Jedlo so sebou, ktoré je dobre zabalené, sa dostane k zákazníkovi v neporušenom stave. Ako teda môžete zabaliť jedlo, aby nevychladlo, nezmäklo a zachovalo si všetky žiaduce vlastnosti (vrátane vzhľadu!)? V tomto prípade je veľmi dôležitý výber vhodného obalu.
Pokiaľ zvolíte správny obal, účinne tým ochránite predávané jedlo.

  • Jedlá, ktoré majú byť pri konzumácii horúce a chrumkavé, by ste mali baliť do škatuliek s otvormi. V takých sa jedlo nezaparí, nezmäkne ani nepríde o požadovanú chrumkavosť.
  • Zákazník si bude môcť užiť chrumkavé a teplé hranolky len pokiaľ sa k nemu dostanú okamžite po usmažení. Ak to nie je možné, oplatí sa vám zaobstarať si vyhrievanú vitrínu, kde jedlo počká na zákazníka bez toho, aby stratilo svoju teplotu. Hranolky odporúčame zabaliť do vrecka na hranolky a tú položiť vo vrecúšku napríklad na vedierko s kuracím mäsom. To vám umožní nielen ochrániť hranolky proti rýchlemuvychladnutiu, ale aj proti tomu, aby sa pri prevoze nerozsypali.
  • Obal na burger zvoľte podľa veľkosti žemle. Správna veľkosť dobre zaistí burger proti„rozpadnutiu“ a jedlo dôjde k zákazníkovi v neporušenom stave.
  • Keď budete baliť set, použite na to namiesto niekoľkých vrecúšok radšej jednu krabičku s priehradkami.

Odlište se od konkurence 

Papierové obaly vôbec nemusia byť jednofarebné a nudné. V ponuke Holly Powder nájdete obaly z papiera v krásnych, príťažlivých farbách. Potlač obalu, najmä ak dobre ladí s typom jedla, dokáže nielen pritiahnuť pozornosť, ale tiež podporiť chuť do jedla. Môžete sa ním odlíšiť od ostatných podnikov a zákazníci si vás lepšie zapamätajú. Pokiaľ k zabalenému jedlu ešte navyše ručne dopíšete „Dobrú chuť“ alebo iný milý odkaz zákazníkovi, určite to na ňom zanechá veľmi dobrý dojem.

Kvalita se počítá

Kvalita jedla aj obalu je dôležitá. Pri príprave jedla na predaj cez ulicu musíte zaistiť ich správnu ochranu. Obaly, do ktorých balíte vaše jedlo, musia byť kvalitné. To znamená, že sú odolné proti vzniku nevzhľadných mastných škvŕn, vybavené tesne uzatvárateľným viečkom, vyrobené z nezávadných materiálov, ich konštrukcia je odolná proti ohnutiu alebo pokrčeniu.

Ako jedlo zabalíte, tak si vás zapamätajú

Keď predávate jedlo vo vašej reštaurácii, určite dbáte na to, aby vyzeralo esteticky a príťažlivo. Aby nielen lákalo svojou chuťou, ale aj potešilo oči. Pri balení jedál so sebou dbajte aj na jeho estetický vzhľad. Snažte sa o to, aby jedlo, ktoré sa dostane k zákazníkovi, bolo nielen chutné, ale aj aby krásne vyzeralo. Je to vaša vizitka a najlepšia reklama.

Obaly na burgre – Holly Powder