Počas víkendového pobytu na Táloch (Bystrá) sme sa išli prejsť po okolí. Prišli sme k zvučne známemu Hotelu Partizán, a tak sme sa rozhodli zakotviť na jeho terase a vyskúšať ďalšiu prípravu hotelových káv, ktoré často zabúdajú na kaviarenský štandard. Dnes to bude o svetoznámej talianskej značke kávy Piacetto, ale aj o tom ako funguje hotel vyššej úrovne.

Terasa s výhľadom na hory

Usadili sme sa na dizajnovo zariadenej terase, kde sa rozprestieral úžasný výhľad na hory, ktorý sprevádzal mierny hluk z vnútornej reštaurácie. Pohodlným kreslám dotváral dizajnový ráz stôl vo forme spracovaného pňa. Skutočne štýlový interiérový doplnok. Nad nami sa rozprestieral baldachýnový prenos a v tesnom okolí sa personál staral o kvitnúce rastliny, z ktorých z času na čas vytiahol cigaretové ohorky. A to by sme si mysleli, že klientela vyššej úrovne sa správa inak…

Na obsluhu už čakáme asi 15 minút, čo nás odrádza a pomaly doháňa k myšlienke, že na terase neobsluhujú, alebo ako neubytovaní hostia len nie sme vítaní. Onedlho prichádza slečna v tradičných ľudových šatách. Prekvapivo tu nepoužívajú moderné hotelové uniformy. Vkusné. Objednala som si kapučíno, priateľ pivo. Špeciálne, pravdepodobne z remeselného pivovaru.

Značkové poháre reprezentujú

Čašníčka nám priniesla objednávku. Hneď sa ospravedlnila priateľovi, že mu pivo načapovala do pohára od konkurenčného, notoricky známeho výrobcu piva, a nie vo pohára s logom remeselného pivovaru. Majú akciu a poháre sa im minuli. V tej chvíli som sa zamyslela, na čom všetkom tu ľudia dokážu bazírovať… Moje kapučíno prišlo v menšej značkovej šálke s logom Piacetta. Z coffe art nebol ani náznak, pravdepodobne sa tomu nevenujú, ale káva bola dostatočne silná. Pre mliečkarových kávičkárov by bola až príliš silná. Jediné, čo nám bralo pohodu, bol rozhovor Čechov od vedľajšieho stola smerujúci na balkón prvého poschodia, takže o ich dialógu bola informovaná celá terasa.

Čo je ešte v ponuke?

Môžete sa tu, pravdaže, naobedovať. Dať si brandy, niekoľkoročné whisky, ale i miešané drinky. Ponúknu Vám aj sladké špeciality, napríklad dezert a podobne. Pri tomto (nízkom)  type stolov si však jesť neviem predstaviť, ale nie je problém sa presunúť dnu.

Platíme…

Vypýtali sme si účet, ktorý čašníčka priniesla o malú chvíľu v knižke, pričom nám aj slovne oznámila sumu, ktorú platíme. Ceny sú skutočne hotelové, a to nielen káv, ale aj ostatných nápojov. Kapučíno stálo 3,30, čo je pomerne dosť vysoká cena za menšiu šálku, ktorá prišla na stôl. Ďalšie ceny si môžete pozrieť v cenníku tu:

Odchádzame

S vysokohorskou prirážkou sme počítali, je to v obdobných hoteloch bežné, avšak neodchádzali sme s pokojným pocitom oddychu, ako to bežne býva. Hotel, kaviareň, obsluha, ľudia… všetko sa nám zdalo byť príliš naleštené a naprogramované zvláštnym hotelovým spôsobom. Inak povedané – nádherná miska, ale chýbala jej duša.

Preto moje hodnotenie vyzerá nasledovne:

Kaviareň: 2, Personál: 2, Káva: 2, Celkové hodnotenie: 2